AFIRMATI-VA DREPTURILE! ALTFEL LE PIERDETI!

Traim in vremuri cu totul bizare, intr-un continent in deriva si intr-o stare de confuzie valorica fara precedent. Vremurile in care traim sunt grele iar daca nu ne afirmam drepturile e posibil sa le pierdem.

Cine s-ar fi gindit, de exemplu, ca, asa cum s-a intimplat in Grecia luna trecuta, un inalt prelat al Bisericii Ortodoxe din Grecia ar fi putut fi condamnat la inchisoare pentru ca a comentat asupra subiectului sexualitatii din punct de vedere biblic?

In 2015 Mitropolitul Ambrosie a comentat in blogul lui ca “homosexualitatea e pacat”. Comentariul lui a fost prilejuit de legalizarea, atunci, a parteneriatelor civile in Grecia ca urmare a unui vot in Parlament de 193 la 56. A fost dat in instanta penal dar a fost achitat in martie 2018. Procurorii au facut recurs, iar pe 28 ianuarie curtea penala de recurs din Aigio l-a gasit pe Mitropolit vinovat de “incitare la ura”, condamnindu-l la sapte (7) luni de inchisoare! [Detalii: http://orthochristian.com/118981.html?fbclid=IwAR2FUHBosOzkdcRC8kKxr6wkDnVuEFnvGE8-ScpWsVoGPw7SrGdtQY2eBpM] De-a dreptul ireal!

In august anul trecut, Ghenadie Valuta, liderul organizatiei Pro Ortodoxia din Republica Moldova, a fost amendat cu echivalentul a $715 pentru “incitare la discriminare pe baza de convingeri si orientare sexuala” dupa ce, spun acuzatiile, el ar fi aruncat apa sfintita pe una din liderii miscarii Gender Doc-M din Moldova in 2014. [Detalii: http://orthochristian.com/115227.html]

Pastori olandezi pasibili de inchisoare

O alta stire, asemenatoare, a parvenit tot in ianuarie din Olanda unde un grup de peste 250 de pastori si lideri religiosi olandezi sunt in pericol de a fi urmariti penal pentru ca au aderat la Declaratia de la Nashville. [Detalii: http://www.dennyburk.com/dutch-pastors-face-possible-criminal-investigation-for-signing-the-nashville-statement/]

Declaratia De de la Nashville poate fi citita aici: https://cbmw.org/nashville-statement.

Despre Declaratia de la Nashville am mai scris si am pulicat un comentariu prin retelele Aliantei Familiilor din Romania in 2018 [http://flux.md/stiri/6356] Declaratia de la Nashville e o Declaratia compusa si publicata de liderii evanghelicilor din Statele Unite care puncteaza citeva adevaruri biblice privind familia, casatoria si sexualitatea, dare care sunt comune tuturor confesiunilor religioase care impartasesc o perspective traditionala asupra Sfintelor Scripturi.

Printre altele, Declaratia afirma ca (1) Dumnezeu a creat fiintele umane de doar doua feluri, barbat si femeie; (2) casatoria naturala se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie care alcatuiesc, impreuna si prin casatorie, “un singur trup”; (3) relatiile sexuale in afara casatoriei, intre persoane de acelasi sex, ori cu persoane din afara casatoriei nu sunt compatibile cu invataturile Scripturii; (4) transgenderismul si ideologia de gen sunt aberatii si deviatii de la doctrina biblica a sexualitatii umane; si (5) doctrine biblice similare.

AFR a semnat Declaratia de la Nashville. Mii de alti intelectuali, lideri crestini si organizatii pro-familie din intreaga lume au facut la fel, inclusiv, aparent, peste 250 de pastori si lideri crestini olandezi.

In ultimele zile ale lui 2018 si in primele zile ale lui 2019 politicieni olandezi si celebritati olandeze au lansat actiuni de protest jignitoare si denigrante la adresa pastorilor olandezi care au semnat Declaratia, acuzindu-i de incitare la ura si cerind autoritatilor olandeze sa-i puna sub urmarire penala.

Ireal? Absolut! Scandalos? Fara indoiala! Ingrijorator? Categoric!

Din 2005 AFR repeta si atentioneza mereu pe toti oamenii de buna credinta si cu ratiune si care vor sa asculte: Revolutia sexuala nu ia prizonieri. Ii ucide. Nici nu ia ostateci. Revolutia sexuala cauta, la fel ca toate revolutiile precedente din istoria omenirii, sa distruga regimul trecut si sa instituie o societata noua, fasonata dupa chipul si asemanarea ei si in conformitate cu doctrinele si ideologiile noii revolutii. Ea cauta sa ne transforme pe noi, cei care ne opunem, cetateni de clasa a doua. Si asta, ironic, in numele drepturilor omului.

Asa cum am declarat intr-un interviu acordat in octombrie 2018 ziarului american Los Angeles Times, cine s-ar fi gindit ori ar fi putut anticipa acum 30 de ani ca, in doar o generatie sau doua, oameni cu judecata si intregi la minte care afirma sanctitatea casatoriei naturale intr-un barbat si o femeie ar putea fi pasibili de inchisoare?

Citind articolele de mai sus ne-am amintit de cuvintele Cardinalului Dolan din Chicago, spuse acum aproximativ 10 ani: “Eu voi muri linistit in patul meu. Cardinalul care va veni dupa mine va muri in inchisoare. Iar cel care va veni dupa el va fi linsat in public”. Cardinalul Dolan facea aluzie la expansiunea rapida a drepturilor minoritatilor sexuale in detrimenul libertatilor fundamentale ale celor care gindesc diferit, adica libertatea religioasa, libertatea de constiinta si libertatea cuvintului.

Toti cei care citit cu atentie comentariile noastre de-a lungul anilor stiti deja unde ne pozitionam privind acest subiect. Pentru noi aceste libertati fundamentale pe care le-am enuntat nu se negociaza. Ele sunt sacrosante si le promovam peste tot unde avem ocazia.

CALENDARUL EVENIMENTELOR DE CAMPANIE EUROPARLAMENTARA A DLUI PETRE COSTEA

Presedintele AFR, dl Petre Costea, candideaza, dupa cum stiti, la alegerile europarlamentare din mai. Candideaza ca independent. Va oferim o lista a evenimentelor lui de campanie, invitind pe toti cititorii sa participe. Confirmarile aditionale pot fi aflate de la secretara de campanie, Andreea Popescu, la telefon 0759 584 511. Deasemenea confirmarile aditionale vor fi postate pe facebook, PeterCosteaEuroparlamentar sau pe situl web de campanie: www.costea-parlamentuleuropean.ro

Miercuri, 13 februarie: Bucuresti

Joi, 14 februarie: Bucuresti

Vineri, 15 februarie: Bucuresti

Sâmbătă, 16 februarie: Cluj si Dej (2:30 dupa masa)

Sâmbătă, 16 februarie: Gostila, Sălaj (ora 6.30 dupa masa)

Duminică, 17 februarie: Dej (dimineata); Zalău (seara)

Luni, 18 februarie: Arad (ora 10 dimineata); Baia Mare (ora 6 dupa masa)

Marți, 19 februarie: Cluj (dimineata); Huedin (ora 4 dupa masa)

Miercuri, 20 februarie: Resita (dimineata); Lugoj (dupa masa); Timisoara (ora 6 seara). Evenimentul de la Timisoara e programat sa aiba loc la Centrul Areopagus, Calea Martirilor 1989 nr. 104.

Joi, 21 februarie: Program in lucru (Craiova, Rimnicu Vilcea, Satu Mare).

Vineri, 22 februarie: Program in lucru (Tirgu Mures, Hunedoara si Sibiu)

Simbata, 23 februarie: Program in lucru (Brasov, Tirgu Jiu, Buzau)

Duminică, 24 februarie: Ploiesti (dimineata); Bucuresti ori Brasov (seara)

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim. 

ANUNTURI 

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la [email protected].

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro