APEL LA ROMANII DIN AUSTRALIA – PARTICIPATI IN PLEBISCITUL PRIVIND CASATORIILE HOMOSEXUALE

Adresam o pledoarie speciala romanilor din Australia cu rugamintea de a participa in numar cit mai mare la plebiscitul organizat de Guvernul australian privind casatoriile homosexuale. Cei care cititi cu regularitate buletinele noastre informative de marti sunteti la curent ca de aproape zece (10) ani homosexualii Australiei fac presiune asupra parlamentarilor si guvernelor Australiei sa legalizeze casatoriile homosexuale. Au esuat de fiecare data. Dar asta nu inseamna ca oamenii de buna credinta din Australia, si mai ales romanii, pot sa ramina nepasatori fata de eforturile curente de legalizare a casatoriilor unisex.

In ani recenti, Curtea Suprema a Australiei a declarat ca nu detine competenta de a decreta un drept la casatorii homosexuale in Australia si ca legalizarea lor e de competenta statelor care formeaza federatia australiana. Pina in prezent, Guvernul federal australian a refuzat sa supuna la vot legalizarea casatoriilor homosexuale in Parlament, dar numarul parlamentarilor Australiei care sprijina legalizarea lor e in crestere. Fostul Prim Ministru australian Tony Abbot, crestin autentic, s-a opus consistent legalizarii lor. In ani recenti, insa, a fost inlocuit in functie de Malcolm Turnbull. Pentru a-i multumi atit pe homosexuali cit si pe cei care se opun casatoriilor homosexuale, parlamentarii Australiei au decis lansarea unui plebiscit national privind legalizarea casatoriilor homosexuale. Homosexualii se opun plebiscitului de teama sa nu il piarda, cu toate ca dupa sondajele de opinie doua treimi dintre australieni agreeaza cu casatoriile homosexuale. Rezultatul plebiscitului nu va fi obligatoriu si nu va decide legalizarea ori interzicerea casatoriilor homosexuale. Plebiscitul e doar de natura consultativa si simbolica, iar palamentarii pretind ca se vor ghida dupa rezultatul plebiscitului pentru a determina soarta casatoriilor homosexuale in Australia.
Plebiscitul australian se face prin posta si are loc intre 12 septembrie si 7 noiembrie. In aceasta perioada, Guvernul Australiei va trimite prin posta australienilor buletine de vot cu rugamintea de a-si exprima prin posta pozitia fata de legalizarea ori interzicerea casatoriilor homosexuale. Rezultatele plebiscitului vor fi anuntate pe 15 noiembrie. E usor de intuit ca vor castiga plebiscitul cei care vor completa si trimite buletinele de vot in numar cit mai mare. Mobilizarea cetatenilor care favorizeaza casatoria naturala e, deci, o prioritate a miscarii pro-familie din Australia. Aici, romanii din Australia pot ajuta mult.
In consecinta, solicitam tuturor romanilor din Australia sa completeze buletinul de vot, sa voteze impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale, si sa trimita buletinul de vot inapoi autoritatilor in timp util pentru a ajunge la destinatie pina pe 7 noiembrie. Oferim un comentariu din Sydney Morning Herald pe aceasta tema: http://www.smh.com.au/comment/samesex-marriage-debate-im-no-homophobe-but-i-fear-for-vulnerable-children-20170915-gyi17x.html.
 
Lectie pentru Romania
Razboiul psihologic impotriva revizuirii Articolului 48 din Constitutia Romaniei continua si se intensifica. Cei care l-au declansat, cit si politicienii Romaniei, ar trebui sa invete de la Australia si Irlanda ca schimbarea institutiei sociale a casatoriei nu e de competenta tribunalelor ori a politicienilor ci a publicului. In 2015 Irlanda a permis irlandezilor sa decida soarta casatoriilor homosexuale iar anul acesta Australia face la fel. De ce nu si in Romania? Oare suntem noi cetateni de clasa a doua, inferiori australienilor ori irlandezilor si nu meritam ca noi sa decidem soarta celei mai importante institutii sociale din istoria omenirii? Nadajduim ca vom putea si noi vota curind.
O alta lectie pentru Romania este ca legalizarea casatoriilor homosexuale e doar inceputul unui declin al drepturilor noastre la libera exprimare si credinta religioasa. Multi dintre noi tind sa gandeasca ca legalizarea casatoriilor homosexuale nu are consecinte si ca ele sunt un trend cool. Haideti sa fim seriosi. Daca se va reusi legalizarea casatoriilor homosexuale in Romania, Inchizitia progresista ne va vana agresiv. Uitati ce deja se intimpla in Australia. Saptamina trecuta o tinare crestina a postat pe Fecebook-ul ei sloganul miscarii pro-familie din Australia “it’s OK to vote NO“, care denota impotrivire casatoriilor homosexuale. Rezidenta a Canberrei, tinara a fost data afara de la locul de munca dupa ce seful ei a aflat ca ea se impotriveste casatoriilor homosexuale, pretinzind ca afirmatiile ei sunt daunatoare firmei. [Detalii: http://www.abc.net.au/triplej/programs/hack/boss-fires-worker-over-same-sex-marriage-views/8961658]
 
ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI 
Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!
 
DECLARATIA DE LA TIMISOARA – VA RUGAM SEMNATI!
Buna dimineata! Anual avem o campanie de semnare a Declaratiei de la Timisoara, o declaratie a constiintei crestine. Campania incepe in ultima saptamina din august si continua pina in ultima saptamina din septembrie. Pe 21 august s-au implinit sapte (7) ani de cind a fost lansata si de atunci a fost semnata de peste 12.400 de persoane. Dorim sa ajungem la 13.000 de semnaturi in urmatoarele citeva saptamini. Cu sprijinul si entuziasmul dvs putem usor atinge si trece acest barem.
Traim in vremuri tulburi cind valorile morale si crestine sunt asediate, trivializate si se schimba la viteza luminii. Spre rau. Este deci important si necesar sa ne re-amintim periodic de principiile fundamentale si punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor crestinilor din Romania si mai ales sa afirmam valorile crestine in viata publica a Romaniei. Declaratia afirma adevarurile si valorile fundamentale pentru care miscarea pro-familie si pro-viata din Romania militeaza de ani de zile. Declaraţia afirma în spaţiul public valorile creştine comune tuturor cetăţenilor României, fără deosebire de apartenenţa lor religioasă ori identitatea etnică. Vă invităm să vă alăturaţi celor 12.500 de persoane care deja au semnat-o. Cititi Declaratia, semnati-o si dati-o la cit mai multi altii sa o semneze. Haideti, deci, in citeva saptamini sa trecem peste 13.000 de semnaturi!
 
CUM SE SEMNEAZA DECLARATIA?
Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor apare in lista semnatarilor.Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)
 
Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”
 
Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.
 
 
Rugaminte (I): Va rugam postati si publicati peste tot apelul nostru pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, inclusiv linkul petitiei.
 
Rugaminte (II): Primim o sumedenie de mesage din partea dvs intrebind cum se semneaza Declaratia. Va multumim pentru mesaje, dar din nefericire nu putem raspunde fiecarui mesaj individual. Toate instructiunile privind semnarea Declaratiei se afla mai sus. Pe scurt: (1) Unde se afla Declaratia? Raspuns: in link. (2) Cum se semneaza Declaratia? Raspuns: bifind linkul si urmind instructiunile care urmeaza; (3) Semnatura mea este respinsa, de ce? Raspuns: pentru ca deja ati semnat Declaratia odata si nu o puteti semna de doua ori; (4) Unele persoane semneaza de doua ori, cum e asta posibil, de ce nu pot si eu? Rapuns: pentru ca persoana care semneaza are mai multe adrese electronice si semneaza prin fiecare adresa electronica.
Share this: