LEGISLATIA PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Ne cunoastem de multi ani si dorim sa pastram legatura. Ne facem insa datoria si, in conformitate cu noua legislatie privind protectia datelor personale, va reamintim din nou, asa cum o facem in fiecare marti si joi, ca aveti dreptul si oportunitatea sa va dezabonati de la buletinele informative de marti si comentariile de joi. Dupa cum se stie, pe 25 mai a intrat in vigoare legislatia unionala General Data Protection Regulation (“GDPR”).
Facem anuntul acesta cu toate ca, in opinia noastra, AFR si organizatii similare, nu se incadreaza in noua legislatie. AFR nu este un “data controlller” ori “data processor”. AFR nu colecteaza, nu prelucreaza si nici nu pastreaza date personale ale cititorilor nostri. Singurele informatii pe care AFR le detine sunt adresele electronice ale cititorilor nostri. Adresele electronice sunt pastrate in siguranta si accesul la ele este extrem de limitat si, in plus, parolat.
Pentru difuzarea buletinelor noastre folosim doua firme. Buletinul informativ de marti este difuzat printr-o firma canadiana. Periodic firma canadiana ne informeaza ca isi revizuieste practicile si tehnicile de protectie a datelor personale in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a asigura integritatea adreselor electronice ale clientilor ei si cititorilor.
Materialul informativ de joi e difuzat prin intermediul unei firme americane. In cursul saptaminii trecute, firma americana ne-a informat ca si-a revizuit practicile si mecanismele de distribuire a materialelor clientilor lor, inclusiv AFR, pentru a se conforma legislatiei unionale care a intrat in vigoare pe 25 mai.
Cum va puteti dezabona? La finalul fiecarui buletin de marti si joi se afla un link albastru care spune fie “manage your subscription” ori “unsubscribe”. Cei care doriti sa va dezabonati sunteti invitati sa faceti click pe link si sa selectati optiunea “unsubscribe” si veti fi dezabonati.
Este insuficient pentru cei care doresc sa se dezaboneze sa ceara ca noi sa-i dezabonam. Dezabonarea manuala este dificil de facut si optiunea cea mai simpla, directa si eficienta este dezabonarea proprie.
Va atentionam insa ca cei care va dezabonati nu va puteti abona din nou. Firmele care le folosim nu permit re-abonarea celor care s-au dezabonat. Periodic primim mesaje din partea unor cititori care ne spun ca s-au dezabonat din gresala si doresc sa fie reabonati. Este imposibil. Singura posibilitate este crearea unei adrese electronice noi.
Dorim sa mentinem legatura si presupunem ca cei care nu se dezaboneaza doresc in continuare sa primeasca informatiile si materialele noastre.
Va apreciem si va dorim toate cele bune.
Alianta Familiilor din Romania
Share this: